lauantai 8. marraskuuta 2014

Uusi blogi!

Hei ja tervetuloa lukemaan jälleen uutta laihdutusblogia! Vaikka kyseessä on laihduttaminen ja siitä kertova blogi, puhun mielummin elämäntaparemontista, en siksi, että laihdutusblogeja on tuhansia ja fitness alkaa olla aika last season. Syy siihen on yksinkertainen; haluan laihtua pysyvästi ilman dieettejä ja ihme "lääkkeitä". Minulla on siihen avaimet ja hyvät mahdollisuudet, mutta toteutus takkuaa ja tekosyitä löytyy. Ensiksi niihin avaimiin ja mahdollisuuksiin, noin kuusi vuotta sitten aloin lihoa, en ole koskaan ollut siro, enkä sellaiseksi muutu edes alipainoisena, olen pitkä ja leveä harteinen ja lisäksi ratsastusharrastuksesta olen saanut ns. hockeypohkeet itselleni... Mutta, neljä vuotta sitten lihomiseni loppui kuin seinään, kun hankin koiran. Lisäksi viimeisen parin vuoden aikana olen panostanut paljon siihen, että kuljen autolla vain pakolliset ja oikeasti pitkät matkat. Painoni on pysynyt muutamien kilojen heitoilla samana viimeiset neljä vuotta, mikä tarkoittaa, että kulutan tarpeeksi syömisiini nähden, muuten olisinkin jo plussapallo. Minun olisi siis oikeasti helppo pudottaa painoa, jos vain söisin oikein ja terveellisesti sekä luopuisin muutamasta paheestani. Tässä kohtaa päästään sitten niihin takkuamisiin ja tekosyihin. Pahin paheeni on energiajuoma, Battery. Juon sitä päivittäin ja puolustelen asiaa sillä, että en juo lainkaan kahvia ja teetä tulee juotua vain loppusyksystä kevään alkuun. Hyväksi tekosyyksi muodostuu siis kofeiiniriippuvuus, pystyn olemaan muutaman päivän ilman, mutta sitten iskee järkyttävä päänsärky, joka valitettavasti lähtee vain sillä kofeiinilla. Toinen paheeni on olut. En juo päivittäin, kotona en nauti alkoholia kuin satunnaisesti, mutta paikalliseen tulee hiippailtua yleensä muutaman kerran viikossa nauttimaan muutama olut illan aikana. Ja jokatoinen viikonloppu juodaan enemmän kuin muutama. Kolmas "ongelma" on raha. (Nyt tulee sanomista, koska voisinhan jättää ne oluet juomatta ja säästää rahaa..) Aloitin opiskelut elokuun puolessa välissä ja ennen sitä olin sekatyöläinen paskalla palkalla, määräaikaisilla sopimuksilla. Jos minulla on 5€ rahaa, ostan mielummin pussin ranskalaisia sekä jotain nakkeja, lihapullia, tms. ja syön tuosta useampana päivänä kuin, että ostaisin kanaa ja söisin sitä pari kertaa pelkiltään.

Ehdottomasti haluan kuitenkin, että tämä laihduttamiseni on terveellä pohjalla ja tulokset ovat pysyviä. Nopeat tulokset toki motivoivat, mutta yleensä sen jälkeen lihookin takaisin alkuperäisiin mittoihin. Haluan myös, että saavutettuani ihannepainoni voin lähteä ilman huonoa omaatuntoa esimerkiksi kavereiden kanssa ulos ja kotiin tullessa napata kebabin matkaan, seuraavana päivänä ei surkutella kaloreita ja epäterveellisiä valintoja vaan jatketaan terveellisellä ravinnolla ja liikkumisella. Aikaisemmat laihdutusyritykset ovat päättyneet juurikin huonoon omaantuntoon, kun on kokenut repsahtavansa kesken "kuurin". Haluan, että voin nauttia elämästä siinä missä nytkin ja lähteä nollaamaan baariin tai ostaa suklaata, kun siltä tuntuu, se on sitä terveellistä ajattelua ja elämää, josta voi nauttia.

Siinä hieman projektistani, nyt henkilökohtaisemmin minusta. Olen siis -89 syntynyt nuori nainen ja ainakin toistaiseksi pysyttelen anonyyminä. Asustelen vuokralla pienessä kaksiossa kolmen kissani ja aiemmin mainitun koirani kanssa. Lisäksi minulla on oma hevonen, josta äitini omistaa puolet. Vapaa-aikani kuluu siis pitkälti tallilla, nyt tosin tallilla tulee vietettyä hieman vähemmän aikaa, kun hevoseni on toipilaana. Aikani kuluu myös tuoreen parisuhteen parissa. Elämä on ollut melko hektistä hevosen takia ja lisäksi aloitin koulun elokuun puolivälissä, välillä tuntuu, ettei vapaa-aikaa ole laisinkaan, kun saa yömyöhään raapustaa koulutehtävien parissa. Nyt on kuitenkin ensimmäinen tutkinnon osa harjoitteluineen takana ja toivon, että olen oppinut tekemään etenkin etätehtävät ajoissa, enkä viimeisenä iltana ennen palautusta. :D

Minulla on tapana ollut aloittaa kaikki "uusi" aina viikon tai kuukauden alusta. Siksi tämä projektikin starttaa virallisesti vasta maanantaina, jolloin julkistan sitten viralliset mitat ja painon. Ensi viikko on hyvä viikko aloittaa, sillä olen syyslomalla ja saan rauhassa pohtia vuorokausirytmiä, syömisiä ja liikkumisia. Tässä olikin varmasti tarpeeksi infoa minusta ja suunnitelmasta, joten eiköhän lopeta tältä erää tähän. Palaillaan viimeistään maanantaina! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti