torstai 22. tammikuuta 2015

Hiiohoi!

Nyt tulee lista syitä (tai tekosyitä) siitä, miksi en ole kirjoittanut ja projekti on ollut ns. katkolla. Jos ei kiinnosta lukea selittelyä, kannattaa jättää tämä postaus lukematta. :D

Kirjoittamattomuuteen syynä on aika, sitä ei juuri ylimääräistä ole. Koulussa on loppumaisillaan hoidon ja huolenpidon (HOHU:n) jakso, joka on suuritöisin. Paljon etätehtäviä, muita tehtäviä ja tenttejä. Suurin stressin aiheuttaja poistui tänään, kun pääsin toisella yrittämällä läpi lääkelaskuista. Huomiselle olisi vielä viimeinen tentti ja sitten vaan jännätään, että menikö kaikki tentit läpi. Tehtäviä on vielä ensi viikolla ja ensi viikon jälkeen pääseekin sitten työharjoitteluun.

Projekti itsessään ei ole ollut katkolla, olen tarkkaillut syömisiäni vaikkakin lipsumisia on tapahtunut, mutta paino on ennallaan, 84kg. Paino se vaan pysyy ennallaan, joten edelleenkin sitä olisi ja onkin melkosen helppo lähteä tiputtamaan, kun vaan saisi itseään tarpeeksi motivoitua liikkumaan lisää ja syömään entistäkin paremmin.

Nyt tuntuu kuitenkin, että motivaatio on palannut, suurin syy siihen on koulussa tehty kehonkoostumusmittaus, tulokset ei tulleet yllätyksenä, mutta jotain on tehtävä!

Rasvaprosentti: 44,0% (norm. 21,0-32,9)
Luustolihasprosentti: 24,5% (norm. 24,3-30,3)
BMI: 29.2 (norm. 18.5-25)
Sisäelinrasva: 6 (norm. 1-9)

Paino ei ollut realistinen vaatteet päällä, iltapäivällä heti ruoan jälkeen, mutta kävin seuraavana aamuna vaa'alla ja se näytti tosiaan sen 84,2kg. 

Toisena motivaattorina on uusi harrastus. Koitin tässä katkon aikana etsiä edullista ja vähän aikaa vievää kuntoilumuotoa, kun maanantaina silmiini iskeytyi Lidlissä vastuskuminauhasetti hintaan 6,99€! Kolme erilaista kuminauhaa tuohon hintaan on aivan naurettavaa. :D Kaiken lisäksi noilla kuminauhoilla jumppaaminen on hauskaa puuhaa! Käsitreeni on tehty tälle viikolle ja kyllä tuntui! Huomenna vatsa ja selkä, viikonloppuna jalat.


Lisäksi oon löytynyt oikein loistavan välipalan mikä on helppo kuskata kouluun ja nopeasti syödä siellä. Nimittäin Skyr-rahka. <3 Olen ostellut kaikkia makuja, jotta löydän suosikkini ja tottahan toki tämmöisenä herkuttelijana vanilija-suklaa on toistaseksi suosikki, mutta menee vain täpärästi ananaksen ohi.
Olen onnistunut löytämään siis melko hyvän tasapainon kouluruoan ja kotona syötävien kanssa, aamupala ei vieläkään uppoa ennen koulua, joten parannettavaa olisi... Nyt on vaan viikonloput mennyt liiaksi mässäämiseksi ja väsyneenä ruoka valinnat ei todellakaan ole sieltä parhaasta päästä... Pitäisi osata tehdä vapaapäivinä/viikonloppuisin koko viikon ruoat valmiiksi, jotta ei sorru nopeisiin eineksiin, roskaruokaan, tms.
Tarvitsen myös enemmän säännöllisyyttä ruokarytmiin, tänäänkin söin puoli 10 koulussa rahkan, puoli 12 kanasalaattia, kotona ruokaa vasta hieman ennen seitsemää kauhea satsi. No, kyllä mä vielä opin. Kohta täytyy opetella syömään vuorotyöläisen tahtiin, kun harjottelu alkaa, mutta kyllä siihenkin tottuu.. toivottavasti.

Viimosena tähän iltaan; tilasin juuri ebaystä sykemittarin, tosi halpa, mutta ajanee asiansa, jos toimii. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti